”Tak for maden den var god,

Den gir’ helse, kraft og mod”

Sådan lød madverset, da min ældste søn startede i børnehave for snart 3 år siden. Nu er han startet i 0. klasse og siden har der da også været forskellige vers indover. Men det er nu dette første vers, der har sat sig godt fast i mig. Jeg tog det med hjem og bruger det i ny og næ med mine børn. Jeg synes det er sådan en fin måde at minde om hvorfor det er vi spiser.

Som jeg har skrevet i min præsentation, så kan mine børn godt finde på at guffe surkål som var det, det rene slik. Jeg har nogle gange undret mig en smule over det. Men jeg tror det kommer af to ting. Den ene er, at slik, kager og is hos os er forbeholdt særlige lejligheder, som fødselsdage, højtider og bedsteforældres ret til at forkæle, og den anden at det syrlige komplimenterer stege og kogeretter på en delikat måde og giver maden et friskt indslag.

Interessant nok er det Den Gode Hygge, der er børnenes favorit. Nok pga. indholdet af kanel, anis og andre varmende krydderier. Den Klassiske kommer ind på en klar andenplads, og Den Kraftfulde er stærk og et hit i de voksnes rækker.